Gezondheidsbeleid

Indien er duidelijke afspraken zijn rond gezondheid en welzijn op de werkvloer of heb je weet van een document waarin dit beschreven is mag je hier ja aanduiden.

 • Ja → 1
 • Neen → 0

 

Zitten tijdens het werk

Hoeveel uren zitten je medewerkers gemiddeld per dag? 

 • 2u tot 5u → 3
 • 5u tot 7u → 2
 • 7u tot 9u → 1

 

Sport en beweging

In welke mate zijn je medewerkers fysiek actief op het werk? 

 • Mijn medewerkers hebben een job waarbij ze altijd zitten, er komt geen beweging aan te pas. → 1
 • Mijn medewerkers hebben een job waarbij ze vooral zitten, maar ook regelmatig rechtop staan en bewegen. → 2
 • Mijn medewerkers hebben een job waarbij ze voornamelijk bewegen. → 3

 

Zijn er voldoende beweegmogelijkheden op het werk? Bv huurfietsen, georganiseerde beweegmomenten tijdens, of na de werkuren, fitness-/ beweegruimte

 • Ja, wij beschikken over voldoende beweegmogelijkheden → 3
 • Wij beschikken over een aantal beweegmogelijkheden maar nog niet voldoende → 2
 • Neen wij beschikken over weinig tot geen beweegmogelijkheden → 1

 

Hoeveel procent van je medewerkers rookt?

 • 0 – 10% → 5
 • 11 – 20% → 4
 • 21 – 30% → 3
 • 31 – 40% → 2
 • Meer dan de helft → 1

 

Uitkomst

  Tel je punten op en bekijk hieronder in welke categorie jouw bedrijf behoort.

  0 - 7: Werk aan de winkel!

  Begin bij het begin, maar met het einde voor ogen. Om fittere werknemers te bekomen is het misschien een idee om eens te kijken naar het welzijnsbeleid van je bedrijf. Op welke manier kunnen we fundamentele veranderingen aanbrengen binnen de organisatie om werknemers bewust te maken van hun fitheid? 

  Ready2Improve to the rescue! Samen met onze Vitality Coach teken je een nieuw, op maat gemaakt gezondheidsbeleid uit. Als doel heeft de vitality coach vooral het vergroten van de energie, de efficiëntie en de productiviteit van de medewerkers. Gedurende dit proces wordt ook de betrokkenheid en motivatie van de medewerkers verhoogd. Meer info kan je terugvinden op https://ready2improve.be/aanbod/vitality-coaching/.

  8 - 12: Een stap in de goede richting, tijd voor een sprong!

  De eerste stappen zijn gezet, tijd om een versnelling hoger te schakelen en te gaan voor fitte en gezonde werknemers! Wist je dat een gezonde werknemer energieker, productiever en efficiënter werkt? Welk bedrijf wil dat nu niet!

  Je staat er niet alleen voor, Ready2Improve is er om je hierin te ondersteunen. Je kan aan de slag gaan met onze vitality coach. Hij denkt samen met de werknemers en- gever na over een krachtig welzijnsbeleid. Elk gezondheidsbeleid is op maat gemaakt, alleen zo zorg je voor langetermijnresultaten. Met oog op quick wins en een duurzame gedragsverandering bij de medewerkers ga je samen voor fittere en gezonder werknemers en zo naar een nog succesvoller bedrijf! Meer info kan je terugvinden op https://ready2improve.be/aanbod/vitality-coaching/.

  13 - 17: Sterke basis om op verder te bouwen!

  Dat ziet er al niet slecht uit! De fitheid van je werknemers is een puntje op de agenda maar zal niet meteen één van de prioriteiten worden. Tijd om dit misschien iets meer naar voren te schuiven. Beweging op de werkvloer zorgt namelijk voor een positieve werksfeer! Fitte werknemers worden bovendien minder snel ziek waardoor het ziekteverzuim zal dalen. 

  Op welke manier zou je je medewerkers nu nog bewuster kunnen maken van hun fitheid? Misschien is een deelname aan Het Fitste Bedrijf wel echt iets voor je organisatie? Het Fitste Bedrijf is een 12–weken uitdaging waar medewerkers van deelnemende bedrijven als team samenwerken om hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Meer info kan je terugvinden op https://www.fitstebedrijf.com/.

  18 - 23: Always ready to improve!

  Always Ready2Improve!

  Wow! Het bedrijf is duidelijk erg bezig met de fitheid van de werknemers, keep up the good work! Gezonde werknemers zijn blije werknemers, werknemers die graag komen werken zullen dan ook efficiënter en beter werk verrichten.

  Zoals we bij Ready2Improve zeggen “always ready to improve”. Misschien is een uitbreiding van het beweeg aanbod wel interessant? Zo bieden wij verschillende workshops (energy@work, stress less, time management, motivatie in beweging…) en beweegsessies (core training, yoga, deskercise, boksen…) aan. Meer info hierover op https://ready2improve.be/aanbod/workshops/.