Workshops

 

Over wORKSHOPS

Workshops over welzijns- en gezondheidsthema’s naar keuze

Op basis van de noden, behoeften en interesses van een bedrijf bieden wij een ruim gamma aan workshops rond welzijns- en gezondheidsthema’s en beweegsessies aan.

Persoonlijk

Workshops op maat van het bedrijf met een interactieve aanpak, nadruk op fun en dynamiek en met aandacht voor de eigenheid van de organisatie.

Professioneel

Wetenschappelijk onderbouwde informatie gegeven door een multidisciplinair team van hoog opgeleide coaches, die technologisch ondersteund worden. 

Duurzaam

Ons doel is dat elke deelnemer naar huis gaat met take-away’s die hij onmiddellijk kan toepassen. Waar wij van houden is dat mensen ons jaren later nog aanspreken en meegeven dat het geleerde een impact heeft gehad op hun leven.

Workshops versterken de groepssfeer en zorgen voor betrokkene en gemotiveerde medewerkers

U kiest uit ons rijkelijk aanbod aan workshops in verschillende welzijns- en gezondheidsthema’s en/of beweegsessies. Alle sessies zijn interactief, wetenschappelijk onderbouwd en zorgen voor voldoende teamdynamiek. De sessies duren 1 à 2 uur en gaan door op de locatie van uw keuze. 

Aanbod

Workshops op maat van jouw organisatie

Motivatie in beweging

Samen gaan we op zoek naar de beste manier om de medewerkers intrinsiek te motiveren om op een duurzame manier aan hun gezondheid te werken. Een bewegingscoach uit het team van Ready2improve helpt de deelnemers tijdens de workshop om de eerste stappen te zetten om de conditie te verbeteren en een weg naar een actieve levensstijl op te starten. Daarbij houden we steeds rekening met de lange termijn, zodat de deelnemers het actieplan volhouden.

Energy@Work

Workshop in team waarbij deelnemers leren hoe meer energie op te wekken én te onderhouden op basis van 5 energie dimensies: fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel, omgeving en zingeving. Er wordt aangeleerd hoe het stressniveau om te zetten in meer zin, passie en goesting op het werk op korte en lange termijn. In deze interactieve en ervaringsgerichte workshop reiken we een aantal tips en tricks aan om dit te ervaren en een inzicht te krijgen in wat het effect kan zijn voor jezelf als persoon, als medewerker en als collega binnen de onderneming.

Stress less (work-life balance, veerkracht)

De gezondheidscoach werkt samen met de deelnemers aan een persoonlijk plan om makkelijker om te gaan met stress, tegenslag en work-life balance, om zo de mentale veerkracht te versterken. Veerkracht gaat niet enkel over ‘terugveren’ naar de oorspronkelijke positie, maar ook om doorgroeivermogen en stabiliteit. Er worden oplossingen aangereikt in verschillende domeinen (gedrag, lichaam, geest en omgeving). De deelnemers leren om stressors in het dagdagelijkse leven te herkennen en te bestrijden.

Rugschool / Ergonomie

De coach leert de deelnemers aan hoe ze beter kunnen zitten en bewegen om de rug te sparen. Er worden zit- en tiltechnieken aangeleerd, de juiste houding aan het bureau of aan machines wordt aangetoond en er wordt gewerkt aan een goede houding om alle dagdagelijkse bewegingen op het werk en thuis op een juiste manier uit te voeren. 

Powerfood

Samen met een voedingsspecialist wordt er tijdens een interactieve workshop gewerkt rond het maken van gezonde keuzes. Aan de hand van realistische tips en tricks, een voedingsquiz en vele doe-opdrachten, wordt de kennis over gezond eten overgebracht. Ook wordt gewerkt aan een juiste mentale instelling. Deze instelling maakt het grote verschil tussen falen of het gezonde voedingspatroon met succes toepassen én volhouden.

Timemanagement

Agenda-management waarbij de focus ligt op bewustwording van de uitdagingen die een te volle agenda teweegbrengen. Stap voor stap leren goed te plannen om zo de tijd optimaal in te delen en te besteden. Dit met behulp van 10 gezondheidsprioriteiten of “gezonde gewoontes” die het leven aangenamer maken.

Powerwalking

Wandeling aan stevig tempo afgewisseld met leuke fysieke oefeningen, waarbij plezier en teambuilding centraal staan. De bedoeling is dat de deelnemers zich even kunnen ontspannen en gezamenlijk meer bewegen.
De workshop is haalbaar voor iedereen en enkel stapschoenen zijn vereist. 

Boksen

Beweegsessie waarbij de basisprincipes van het boksen worden aangeleerd aan de hand van leuke interactieve oefeningen per twee en in groep.
De nadruk ligt op fun en interactie tussen collega’s. Het werkt stress verlagend en bevordert de bloedsomloop, wat meteen mooi meegenomen is!

Yoga

Aan de hand van bewegingen en oefeningen de aandacht terug naar de ademhaling en het lichaam brengen, wat leidt tot mentale rust en een verbetering van het lichamelijke bewustzijn.
Daarnaast wordt gefocust op bewegingen die stress verlagend werken en spanning op spieren zoals schouders en nek verlichten.

Sleepwell

Een workshop om in team inzicht te krijgen in een
slaappatroon en factoren die de slaap beïnvloeden. Tips en tricks om beter te slapen en slaap te stimuleren. Samen met de collega’s ontdek je hoe je jouw slaap kan verbeteren aan de hand van de verschillende gezondheidsthema’s.

Fysiek of online

De workshops & beweegsessies kunnen, afhankelijk van het thema en de vraag, zowel fysiek ter plaatse als online gegeven worden.

let's talk

Laten we kennismaken!

Zin in een verkennend (wandel) gesprek? Maak dan rechtstreeks een afspraak met Wouter Goris.

Headquarters (HQ)

Fabrieksstraat 101

3800 Sint-Truiden

BE0808. 805. 202

Life center

Officenter Vilvoorde

Luchthavenlaan 27A

1800 Vilvoorde

Contact information

+32 496 69 33 95
(Wouter Goris) (België)

+31 (0) 6 364 360 60
(Jojan Veele) (Nederland)

info@ready2improve.eu

KMO-Portefeuille