Vitality Coaching

Over Vitality Coaching

Een gezondheidsbeleid op maat van jouw organisatie

Onze Vitality Coach ontwikkelt, organiseert en implementeert een op maat gemaakt gezondheidsbeleid binnen uw bedrijf. 

Persoonlijk

Advies op maat van uw bedrijf met een persoonlijke aanpak en aandacht voor de eigenheid van uw organisatie. Nadruk op FUN en dynamiek.

Professioneel

Alle coaches zijn hoogopgeleid, hanteren een wetenschappelijk onderbouwde methodiek en hebben ervaring opgebouwd bij bedrijven in verschillende sectoren.

Duurzaam

Wij leveren duurzame resultaten en dragen zorg voor een duurzame relatie met al onze klanten en partners. Wij geloven in een langetermijnsamenwerking voor het maximale effect!

Op maat van jouw organisatie

Elk gezondheidsbeleid is op maat gemaakt, alleen zo zorg je voor langetermijnresultaten.

Het gezondheidsbeleid wordt samen met de klant uitgewerkt via een gestructureerd proces met oog op quick wins en een duurzame gedragsverandering bij de medewerkers van de klant.

Als doelstelling heeft het Vitality Traject vooral het vergroten van de energie, de efficiëntie en de productiviteit van de medewerkers voor ogen. Gedurende dit proces wordt ook de betrokkenheid en motivatie van de medewerkers verhoogd.

Waarom een gezondheidsbeleid

“Waarom zou je, naast een IT-dienst, geen dienst Gezondheid & Welzijn hebben binnen jouw organisatie?”

“Want gelukkige medewerkers die goed in hun vel zitten maken impact op de organisatie.”

Traject

Hoe ziet een Vitality Coaching traject er uit?

Z

Stap # 1 - Draagvlak creëren

We willen jouw bedrijf leren kennen en we zitten samen met verschillende sleutelfiguren tijdens een intakegesprek. Hier worden de verwachtingen en doelstellingen van het traject besproken.

Z

Stap # 2 - Structuren opzetten

We richten een werkgroep en een stuurgroep op binnen het bedrijf. De werkgroep bestaat uit enthousiaste, gemotiveerde medewerkers die het gezondheidsbeleid mee vorm willen geven. In de stuurgroep zetelen de beslissingmakers die zullen zorgen voor het kader en het budget.

Z

Stap # 3 - Noden en behoeften

Er wordt een grondige analyse of scan van de organisatie gemaakt, met als doelstelling het opsporen van noden en behoeften die jouw medewerkers hebben met betrekking tot welzijn op het werk.

Z

Stap # 4 - Actieplan

de informatie die in stap 3 verzameld werd, wordt geanalyseerd en vertaald in een concreet advies. We geven hierbij aan waar er voor jouw bedrijf nog progressiemarge is en welke acties het bedrijf kan ondernemen.

Z

Stap # 5 - Implementatie

Vervolgens gaan we samen met de werkgroep aan de slag in verschillende brainstorms om uiteindelijk tot een concreet actieplan te komen. Daarnaast houden we rekening met de communicatiemogelijkheden binnen het bedrijf om het traject aan de man te brengen.

Z

Stap # 6 - Evaluatie

Nadat de eerste acties hebben plaatsgevonden maken we tijd voor een grondige evaluatie. We gaan aan de slag met concrete feedback. Wat loopt goed? Wat kan beter? Zijn er extra “supporters” mee op de kar gesprongen?

Z

Stap # 7 - Verankering

Het doel van deze enorm belangrijke stap is om welzijn te verankeren in de algemene werking van jouw bedrijf. Hoe zorgen we ervoor dat dit welzijnsbeleid er binnen 10 jaar nog staat en actueel is?

Doelen

Welke resultaten mag je verwachten?

Door het oprichten van een stuur- en werkgroep binnen jouw organisatie gaan we samen op zoek naar de noden en behoeften, maken een actieplan op en implementeren de acties binnen een duurzame welzijns- en gezondheidsbeleid.  We helpen jou op weg en zorgen voor de verankering van dit beleid. 

“Dankzij Ready2Improve hopen wij allemaal dat het na elk weekend snel terug maandag is!”

Tom Verluyten
Chief Entertainment Officer
Take 5 and play

let's talk

Laten we kennismaken!

Zin in een verkennend (wandel) gesprek? Maak dan rechtstreeks een afspraak met Wouter Goris.

Headquarters (HQ)

Fabrieksstraat 101

3800 Sint-Truiden

BE0808. 805. 202

Life center

Officenter Vilvoorde

Luchthavenlaan 27A

1800 Vilvoorde

Contact information

+32 496 69 33 95
(Wouter Goris) (België)

+31 (0) 6 364 360 60
(Jojan Veele) (Nederland)

info@ready2improve.eu

KMO-Portefeuille