Foto van Christine Smeyers – Soulstudio.be

Een review van Wouter Goris, CEO Ready2Improve

Toen ik de eerste keer van moonbird hoorde dacht ik meteen: “Wat een goed idee om het tactiele, het voelen te gebruiken om tot rust te komen”. Ik ging ervan uit dat er een erg nauwe connectie is tussen de hersenen en het voelen. Na het uittesten van het toestel werd deze veronderstelling alleen maar bevestigd.

Hoe gaat het in zijn werk?
Moonbird meet je hartritme, hartvariabiliteit en hartcoherentie via de bijbehorende app en geeft je zo live biofeedback over jouw stresslevel. Je ontspant door simpelweg te ademen. Het toestel zet uit en krimpt in je hand, en begeleidt je zo naar een rustigere ademhaling. Zo een oefening werkt als resetknop voor je zenuwstelsel. Het zorgt er als het ware voor dat je even een pauze knop in je hectisch leven kan indrukken.

“Het tactiele koppelen aan een zeer mooi device om tot rust te komen is een innoverend idee. Het werkt makkelijk, eenvoudig en is erg gebruiksvriendelijk.”

Mijn eerste Moonbird

Toen ik het toestel in leen kreeg van @Hind Salhane, viel mij onmiddellijk op wat een leuk toestel het was. Het had een to design en was zeer handig om vast te houden. Het lag heel goed in de hand en nodigde meteen uit om er mee aan de slag te gaan.

Mijn eerste ervaring was niet meteen wat ik ervan verwachtte, het leek alsof het toestel was ingesteld om zeer lange “ademsessies” te doen. Ik had het gevoel dat het wat te lang was voor mij. De instellingen vond ik niet meteen, dat is nu ook niet meteen één van mijn sterkste kanten. Maar met wat hulp heb ik het kunnen instellen op mijn eigen behoeften. 

Ik ben de Moonbird beginnen gebruiken samen met de bijbehorende app. In de app begeleidt een zeer aangename stem je door de oefeningen. Dit zorgt voor een extra rustgevend gevoel. Je zou kunnen zeggen dat een app gebruiken niet meteen het meest rustgevende is, maar de oefeningen worden op een erg aangename manier verteld. 

Een leuke verrassing was toen Hind me vertelde dat je het toestel ook kan gebruiken zonder de app. Dat maakte het voor mij nog makkelijker in gebruik. Zo kon ik het ook toepassen tijdens het wandelen of tussen het werken door.

Innovatie ten top!

Het tactiele koppelen aan een zeer mooi device om tot rust te komen is een innoverend idee. Het werkt makkelijk, eenvoudig en is erg gebruiksvriendelijk. Proficiat Stefanie Broes en Michael Broes om dit innoverend product op de markt te brengen voor iedereen die zichzelf tot rust wil brengen en meer grip wil hebben en loslaten van de dagdagelijkse drukte.

Wil jij een review van jouw product door Wouter? Of heb jij een innoverend nieuw product dat het welzijn en de gezondheid naar een hoger niveau tilt? Neem contact met ons via onze website www.ready2improve.be en wie weet gaat onze volgende review wel over jou!