Hasselt, 29 september 2023 – Op 29 september 2023, organiseerde Ready2Improve met trots de Energy Experience Day, een evenement dat bedrijven en professionals samenbrengt om welzijn en gezondheid op de werkvloer te vieren en te promoten. Het evenement vond plaats in Officenter Hasselt.

En de prijs voor Het Fitste Bedrijf van Vlaanderen gaat naar…

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de uitreiking van “Het Fitste Bedrijf van Vlaanderen”, een innovatief concept van Ready2Improve. Dit jaar namen talrijke bedrijven deel aan de competitie en werd er gezocht naar de meest fitte organisaties in Vlaanderen. Door middel van fitheidsmetingen en op basis van de vooruitgang tussen de eerste en tweede meting werden de winnaars bepaald.

De volgende bedrijven vielen dit jaar in de prijzen: 

2022-2023 Vlaanderen Groot: APK Group

2022-2023 Vlaanderen Klein: Proactify

2022-2023 Fitste Notariaat: Notariskantoor Van Campenhout, Arnauts & Willems

2022-2023 Fitste CEO: Lieze Geebelen, Zaakvoerster Proactify

2022-2023 Fitste Notaris: Evy Willems, Notariskantoor Van Campenhout, Arnauts & Willems

Daarnaast werden indrukwekkende statistieken gepresenteerd. In totaal namen 12 bedrijven deel, met 194 medewerkers die meededen aan de beweeg challenge. De sportconditie steeg gemiddeld met een indrukwekkende 19%, terwijl de algemene conditie met 7% verbeterde. Het gewicht daalde gemiddeld met 2,5 kg, en het vetpercentage verminderde met 3%.

Niet alleen de fysieke gezondheid verbeterde, maar ook de mentale gezondheid liet aanzienlijke progressie zien. Depressieve gevoelens verminderden gemiddeld met 21,7%, de vitaliteit steeg met 7,8%, en de algemene welzijnsscore schoot gemiddeld met 13% omhoog.

Energy Experience Village: een beleefbeurs voor bedrijven die vooruit willen

Het tweede deel van de Energy Experience Day bracht bezoekers naar de “Energy Experience Village”, een beleefbeurs vol innovatieve initiatieven om welzijn en gezondheid op de werkvloer te bevorderen. Deze beleefbeurs bood een scala aan nieuwe ideeën en praktische oplossingen, gepresenteerd door vooraanstaande bedrijven met interactieve standen. Hier konden bezoekers de nieuwste producten en diensten ontdekken die bijdragen aan een gezonde en energieke werkomgeving.

Enkele hoogtepunten waren onder andere:

  • Het nieuwe concept “De Fitste Accountant” in samenwerking met Partena Professional.
  • Het concept “Het Duurzaamste Bedrijf” in samenwerking met Idearté en Axudo.
  • Unieke teambuildingactiviteiten gepresenteerd door Touché Experience en de Muzieksommelier.µ
  • Een VR-ervaring bestuurt met je eigen ademhaling, gepresenteerd door de Thomas More Hogeschool.

Daarnaast konden bezoekers leren van experts op het gebied van welzijn en gezondheid voor bedrijven. Ze kregen praktische tips en strategieën om positieve veranderingen te implementeren. Tot slot kregen de gasten de kans om te netwerken met gelijkgestemde professionals om ervaringen en inzichten te delen.

Ready2Improve kijkt terug op een zeer geslaagde Energy Experience Day en bedankt alle deelnemers, sprekers en exposanten voor hun bijdrage aan het bevorderen van welzijn en gezondheid op de werkvloer. We kijken uit naar een nog succesvollere editie in de toekomst.

Wil jij deelnemen aan het Fitste Bedrijf of heb je vragen of andere diensten en services van Ready2Improve? Ontdek ons volledige aanbod!